Κριθαρότο

Κριθαρότο

Συνταγή: Κριθαρότο

Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός 

Χρόνος μαγειρέματος: 20min 

Υλικά:

 

400 γρ. κριθαράκι Famelima
500 γρ. ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1,5 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1,5 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
κομματάκια φέτας περίπου 200 γρ.
3 πρέζες θυμάρι ή ρίγανη
1 πρέζα κρόκου Κοζάνης
3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Famelima
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία μαγειρέματος: 

Τσιγαρίζουμε το κριθαράκι με το λάδι σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο. Επίσης, μπορούμε να ρίξουμε το κριθαράκι σε δύο δόσεις, για να έχουμε δύο χρώματα. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί, στο οποίο έχουμε βάλει από πριν τον κρόκο να μουλιάσει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, πάντα ανακατεύοντας, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Το ζεστό ζωμό λαχανικών το προσθέτουμε σιγά-σιγά, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, περίπου μετά από 20’, ανακατεύουμε το βούτυρο για να γυαλίσει και τελειώνουμε με τη φέτα.

Σερβίρισμα: 

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Chef: Η θεία Νούλα 


Παλαιότερο άρθρο

Σχολιάστε

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους